top of page
  • Poza scriitoruluiProfu'

Cursul Obligatoriu HOG: Între Asfalt Uscat și Ploaie Torențială

Salutare, HOGi, HOaGe, si rideri iubitori ai asfaltului și ai libertății pe două roți!


Astăzi, vreau să vă împărtășesc o experiență recentă, una care mi-a reconfirmat cât de important este să rămânem dedicați perfecționării continue a abilităților noastre de motocicliști. Grație inițiativei HOG (Harley Owners Group) Chapter Romania Bucharest, am avut plăcerea să particip la un curs intensiv de o zi pe tema tehnicilor pentru siguranța rutieră.

Acest curs nu a fost doar o obligație, ci o oportunitate extraordinară de învățare și de reîmprospătare a cunoștințelor esențiale pentru orice rider. Așadar, mi-am promis că în fiecare an voi participa la cel puțin un curs de acest fel, convinși fiind că fiecare dintre noi, indiferent de experiență, are ceva de învățat.


Inițial, îmi planificasem să particip pe 16 aprilie, atras de perspectiva unei zile însorite și perfecte pentru riding. Dar, cum spune un vechi proverb, „socoteala de acasă nu se potrivește cu cea din târg”, așa că destinul a avut alte planuri pentru mine. Datorită unor împrejurări neprevăzute, m-am văzut nevoit să particip în ziua de 17 aprilie, o zi ploioasă și deloc îmbucurătoare pentru un motociclist care, ca mine, nu este cel mai confortabil în a-și manevra motocicleta pe ploaie.


Ziua cursului a început cu o dimineață mohorâtă. După ce l-am lăsat pe fiul meu la școală, m-am îndreptat spre circuitul de la Adâncata, locul unde urma să se desfășoare cursul. Pe drum, planurile mi-au fost îmbunătățite când OmBun m-a sunat, propunându-mi să ne întâlnim la reprezentanța Harley. Deși acest mic ocol mi-a schimbat traseul initial, a fost o plăcere să merg spre curs în compania unui bun prieten.

Ajungând la reprezentanța Harley, am profitat de ocazie pentru a căuta un echipament de ploaie, dar, din nefericire, nu am găsit nimic potrivit. Așadar, încrezători și optimiști, OmBun și cu mine ne-am continuat drumul spre Adâncata, sperând că norii se vor risipi.

Chiar și cu toate pregătirile, universul pare să aibă întotdeauna planuri proprii. În ciuda speranțelor mele că nu va ploua, natura și-a arătat forța, iar ploaia a căzut în valuri grele, aproape biblice. Aceasta, deși a făcut cursul mai dificil, a adăugat un strat valoros de realism antrenamentului nostru. Așa cum s-a dovedit, puterea mea de a influența vremea era doar o iluzie.

În ciuda ploii torențiale, spiritul și camaraderia dintre noi, riderii, au rămas neclintite. OmBun, exprimându-și empatia față de mine, a ales să nu își pună echipamentul de ploaie, împărtășind astfel complet experiența cu mine. A fost un gest mic, dar profund, care a subliniat fraternitatea ce există în cadrul comunității noastre de motocicliști.

După ore de teorie amestecate cu practică pe un circuit umed, am plecat acasă, zâmbind în ciuda umezelii care ne-a pătruns până la piele. Eram încrezător că ploaia se va opri înainte de a ajunge acasă, dar, așa cum am învățat, planurile mele și ale universului rareori se aliniază. Ploaia nu doar că nu a încetat, dar s-a intensificat, lăsându-mă să mă întorc complet ud, dar cu o lecție valoroasă învățată.

Reflectând la această experiență, sunt recunoscător pentru inițiativa Chapter Romania Bucharest și pentru că am avut oportunitatea să cresc și să învăț în condiții atât de provocatoare. Acest curs a fost condus de Matei Albulescu de la RideX, care ne-a ghidat prin tehnici de franare de urgență, abordarea curbelor pe ploaie, evitarea obstacolelor și multe altele. Deși conceptele nu erau noi pentru noi, aplicarea lor practică a fost extrem de valoroasă.În încheiere, frați motocicliști, nu uitați: indiferent cât de bine credeți că stăpâniți arta motociclismului, mereu există loc pentru îmbunătățire. Așa cum spuneam, dacă nu îți mai este frică de motocicletă, poate a venit timpul să reconsideri acest hobby. În speranța multor zile cu asfalt uscat și aventuri pline de adrenalină, vă doresc tuturor să rămâneți în siguranță și să vă bucurați de fiecare călătorie.


Să ne revedem pe drumuri, cu zâmbetul pe buze și cu povești noi de spus!

Asfalt uscat și experiențe frumoase pe două roți tuturor!

54 afișări

Postări recente

Afișează-le pe toate

ความคิดเห็น


bottom of page